مواد لازم:
برنج و آبغوره : هر کدام یک پمانه
لوبیا چشم بلبلی: نصف پیمانه
گوجه فرنگی متوسط: ۲ تا ۳ عدد
پیاز متوسط: یک عدد
روغن: ۳ قاشق غذاخوری
نعناع خشک: به میزان لازم
جعفری و تره: از هر کدام ۲۵۰ گرم
روش پخت: ابتدا پیاز را خرد کرده در داخل قابلمه تفت می دهیم. بعد برنج را با آب یا اشکنه کافی به آن افزوده صبر میکنیم تا کاملا پخته و له شود. لوبیا را جداگانه می پزیم. سپس سبزی ها را به آش اضافه میکنیم. پس از پختن سبزی لوبیاها، گوجه فرنگی و نمک را افزوده صبر می کنیم تا آش جا بیفتد. در پایان نعناع خشک را روی آش می پاشیم و حدود یک ربع در حالی که زیرش خاموش است رویش را با دم کن می پوشانیم. استفاده توام از رب و گوجه فرنگی بهتر است. آبغوره را آخرپخت اضافه میکنیم.
و اما چند نکته:
- جهت جلوگیری از ایجاد نفخ، حبوبات را باید از ۸ تا 9 ساعت قبل در آب خیسانده آب آن را دور بریزیم و سپس استفاده کنیم.
- می توانید به جای روغن حیوانی از روغن زیتون و با حرارت ملایم استفاده کنید.
- به جای سرخ کردن پیاز آن را در کمی روغن تفت میدهیم و تا حد امکان از پیاز داغ کمتری در پخت غذا استفاده میکنیم.
اضافه کردن آبغوره در مرحله آخر پخت، سبب حفظ ویتامین ها به ویژه ویتامین C آن می گردد.
نظر متخصصین تغذیه:
- این آش یک غذای کم کالری محسوب و برای افراد دچار اضافه وزن و چاقی، یک وعده غذایی مناسب به ویژه برای وعده شام محسوب می شود.
- این غذا منبع خوبی از اسید فولیک می باشد. اسید فولیک یکی از اشکال ویتامین های گروه B است که در خون سازی، بهبود عملکرد قلب و پیشگیری از سرطان ها مفید می باشد.
- این غذا همچنین منبع بسیار خوبی از ویتامین C آهن و پتاسیم می باشد و درصد بالایی از نیاز روزانه به این مواد مغذی را تامین می کند.
- این غذا به دلیل محتوای زیاد ویتامین C سبب افزایش جذب مواد مغذی به ویژه آهن می گردد.
- به دلیل وجود حبوبات، نمایه گلیسمی این غذا نسبتا پایین است و در نتیجه از نوسانات شدید قند خون در افراد دیابتی پیشگیری می کند.
منابع
-
کتاب خوراکهای بومی ایران
موضوعات مرتبط: چند کلمه حرف کتاب
آرشیو موضوعی
از دل مقالات (۴)بازنشر (۲۰)
تغذیه (۲۰)
چند کلمه حرف کتاب (۱۶)
دکتر الهام قدمی یزدی (۳)
دکتر راحله زارعشاهی (۳)
دکتر محمدعلی زارعیان (۱۵)
دکتر مهدی عدل (۱)
ریزنگاشت (۱۲)
طب سنتی ایران (۲۶)
مفردات و گیاهان دارویی (۱۴)
یادداشت (۱۵)
آرشیو زمانی
دی ۹۷ (۳)شهریور ۹۷ (۲)
مرداد ۹۷ (۳)
تیر ۹۷ (۶)
خرداد ۹۷ (۴)
دی ۹۶ (۵)
آذر ۹۶ (۴)
مهر ۹۶ (۵)
شهریور ۹۶ (۲)
مرداد ۹۶ (۲)
تیر ۹۶ (۵)
خرداد ۹۶ (۷)
اردیبهشت ۹۶ (۱۱)
فروردین ۹۶ (۸)
اسفند ۹۵ (۲)