سال‌ها پیش، در پژوهشی که در مؤسسه قلب اینترمانتین آمریکا صورت گرفت، پژوهشگران متوجه شدند که کم‌خوری به‌شدت با بیماری‌های قلبی مبارزه می‌کند.
در این پژوهش، برای عده‌ای داوطلب، طی ساعاتی از روز، کم‌خوراکی تجویز شد که در این مدت، تنها مجاز به نوشیدن آب بودند. نتایج نشان داد که طی چند روز، سطح کلسترول LDL کاهش و سطح HDL افزایش یافت.
پژوهشگران توضیح دادند که کم‌خوری موجب گرسنگی می‌شود. به همین دلیل بدن کلسترول بیشتری آزاد می‌کند و به‌جای سوخت گلوکز، اجازه استفاده از چربی بدن را به عنوان یک منبع انرژی می‌دهد.
همچنین کم‌خوری مداوم باعث می‌شود غده هیپوفیز سطح ترشح سوماتوتروپین یا همان هورمون رشد را بالا ببرد. میزان ترشح سوماتوتروپین در بدن با افزایش سن، کاهش می یابد و عضلات بدن انسان رو به پیری می‌رود و پوست صورت چروکیده می‌شود.
اما کم‌خوری مداوم، با افزایش ترشح هورمون سوماتوتروپین از غده هیپوفیز، سبب نشاط پوست، جوانی، شادابی و خوشحالی می‌گردد.

استاد علی گرجی، استاد دانشگاه مونستر آلمان، با استفاده از روزه‌داری تحقیقاتی را برای درمان بیماری‌های آلزایمر، پارکینسون و سردردهای میگرنی انجام داد. بررسی‌های این پژوهشگر ایرانی نشان داد که پس از ۱۴-۱۲ ساعت روزه‌داری، آشامیدن باعث ایجاد امواجی قوی در مغز می‌شود. استاد گرجی می‌گوید که گرسنگی و تشنگی طولانی، باعث افزایش حساسیت‌پذیری قشر مغز می‌شود. بنابراین امواج می‌توانند در مقاوم‌سازی سلول‌های عصبی مغز در برابر سکته‌های مغزی مؤثر باشند.

ویرایش و تنظیم: دکتر ناصر رضایی پور




موضوعات مرتبط: بازنشر
۱۴ خرداد ۱۳۹۶ [۲۲:۳۹]
۵۸۹ بازدید