دکتر محمد علی زارعیان

طب سنتی:

یک. در طب سنتی اعتقاد بر این است که سفیده تخم مرغ تشکیل دهنده اعضای جوجه و زرده تخم مرغ غذای جوجه در زمان رشد جنینی می باشد.

دو. بر اساس مورد فوق، چون زرده تخم مرغ غذای حیوانی ضعیف و کم بنیه است و منفذی برای خروج فضولات ناشی از هضم در زمان جنینی وجود ندارد، لذا زرده معتدل و مایل به حرارتی لطیف می باشد تا بتواند به سرعت به خون تبدیل گردد. پس سه ویژگی در زرده هنگام خورده شدن وجود دارد: سریع بودن هضم و جذب و استحاله و تبدیل به خون، کمی فضولات ناشی از هضم، تولید خون لطیف و مناسب قلب. به همین دلیل مناسب ترین غذا برای رفع ضعف ناشی از بیماریها و افراد ضعیف است. البته زرده سفت شده دیرهضم است و غذائیت زیادی دارد.

سه. سفیده تخم مرغ لزج، سرد و دیرهضم است و برای افراد سردمزاج و معده های ضعیف مضر است چرا که از آن بلغمی غلیظ و لزج تولید می گردد.

چهار. بهترین حالت پخت برای تخم مرغ این است که آن را در آب بجوشانند تا به حالت نیم پخت دربیاید بعد سفیده آن را جدا کنند و قدری نمک یا شکر سفید به آن اضافه کنند تا هضم آن بهتر و غذای خوبتری داشته باشد.

پنجم. تخم مرغ کاملا پخته دیرهضم است و برای افرادی که کارهای سخت و معده های قوی دارند مناسب است. تخم مرغ نیمرو از نظر طب سنتی بسیار بد است و تولید بخارات می کند و باعث فساد سایر غذاها می گردد. خاگینه نیز سنگین و دیرهضم است.

ششم. از نظر طب سنتی اسهال در افراد مختلف علل مختلف دارد و بعضی افراد استعداد بیشتری نسبت به اسهال دارند.

هفتم. مصرف مواد زودهضم و کثیرالغذا مثل زرده تخم مرغ در افرادی که دچار امتلاء و تجمع بیش از حد مواد در بدن هستند (مثل افراد دارای اضافه وزن) توصیه نمی گردد، چرا که از یک طرف به دلیل زودهضم بودن فرد را به سمت مصرف غذای بیشتر سوق می دهد و از طرفی به دلیل غذائیت بالا امتلاء را تشدید می کند.




موضوعات مرتبط: تغذیه، دکتر محمدعلی زارعیان، یادداشت
۱۳ فروردین ۱۳۹۶ [۱۷:۴۱]
۵۸۰ بازدید