حکیم ایرانی:
از جمله تحقیقاتى که توسط دکتر ریشارد شکل که از نسجشناسان دانشگاه تکزاس است، به عمل آمده نشان مىدهد که خوراکىهاى داراى ماده #کاروتن به طور مؤثرى در نجات معتادان به دخانیات از سرطان دخیل است.
دانشمند دیگرى از محققان دانشگاه جان هاپکینز در تحقیقات خود نشان مى دهد اشخاصى که مقدار بتاکاروتن خون آنها زیاد است در مقابل ابتلاى به سرطان بسیار مقاومتر از سایرین هستند.
در آزمایش دیگرى که محققان در امریکا انجام دادهاند، #اسفناج را از نظر مواد شیمیایى موجود در آن تجزیه کردهاند، مقدار #کاروتنوئید در اسفناج خام 36 میلىگرم در هر 100 میلىگرم- مىباشد در حالى که در هویج خام در هر 100 گرم داراى 14 میلىگرم مواد کاروتنوئید است با این تفاوت که در هویج قسمت عمده بتاکاروتن است.
با اینکه ماده بتاکاروتن ماده قطعى مؤثر #ضدسرطان است ولى با این حال مواد کاروتنوئید موجود در اسفناج عملا نقش بسیار مؤثرى در این ماجرا دارند- به علاوه اسفناج داراى مقدار زیادى #کلروفیل است که آن هم از مواد داراى ظرفیت بالاى ضد سرطان است.
عدهاى از دانشمندان دلیل ضد سرطان بودن کلروفیل را به سبب خاصیت آن در متوقف کردن یا به هرحال کند کردن موتاسیونهاى سلولى مى دانند که از این طریق از شروع سرطانى شدن سلولها جلوگیرى م ىشود.
نام کتاب : معارف گیاهی، حسین میرحیدر
مأخذ
موضوعات مرتبط: تغذیه، چند کلمه حرف کتاب
آرشیو موضوعی
از دل مقالات (۴)بازنشر (۲۰)
تغذیه (۲۰)
چند کلمه حرف کتاب (۱۶)
دکتر الهام قدمی یزدی (۳)
دکتر راحله زارعشاهی (۳)
دکتر محمدعلی زارعیان (۱۵)
دکتر مهدی عدل (۱)
ریزنگاشت (۱۲)
طب سنتی ایران (۲۶)
مفردات و گیاهان دارویی (۱۴)
یادداشت (۱۵)
آرشیو زمانی
دی ۹۷ (۳)شهریور ۹۷ (۲)
مرداد ۹۷ (۳)
تیر ۹۷ (۶)
خرداد ۹۷ (۴)
دی ۹۶ (۵)
آذر ۹۶ (۴)
مهر ۹۶ (۵)
شهریور ۹۶ (۲)
مرداد ۹۶ (۲)
تیر ۹۶ (۵)
خرداد ۹۶ (۷)
اردیبهشت ۹۶ (۱۱)
فروردین ۹۶ (۸)
اسفند ۹۵ (۲)