حکیم ایرانی:

از جمله تحقیقاتى که توسط دکتر ریشارد شکل که از نسج‏شناسان دانشگاه تکزاس است، به عمل آمده نشان مى‏دهد که خوراکى‏هاى داراى ماده #کاروتن به ‏طور مؤثرى در نجات معتادان به دخانیات از سرطان دخیل است.
دانشمند دیگرى از محققان دانشگاه جان هاپکینز در تحقیقات خود نشان مى‏ دهد اشخاصى که مقدار بتاکاروتن خون آنها زیاد است در مقابل ابتلاى به سرطان بسیار مقاوم‏تر از سایرین هستند.
در آزمایش دیگرى که محققان در امریکا انجام داده‏اند، #اسفناج را از نظر مواد شیمیایى موجود در آن تجزیه کرده‏اند، مقدار #کاروتنوئید در اسفناج خام 36 میلى‏گرم در هر 100 میلى‏گرم- مى‏باشد در حالى ‏که در هویج خام در هر 100 گرم داراى 14 میلى‏گرم مواد کاروتنوئید است با این تفاوت که در هویج قسمت عمده بتاکاروتن است.
با اینکه ماده بتاکاروتن ماده قطعى مؤثر #ضدسرطان است ولى با این حال مواد کاروتنوئید موجود در اسفناج عملا نقش بسیار مؤثرى در این ماجرا دارند- به علاوه اسفناج داراى مقدار زیادى #کلروفیل است که آن هم از مواد داراى ظرفیت بالاى ضد سرطان است.
عده‏اى از دانشمندان دلیل ضد سرطان بودن کلروفیل را به سبب خاصیت آن در متوقف کردن یا به‏ هرحال کند کردن موتاسیونهاى سلولى مى‏ دانند که از این طریق از شروع سرطانى شدن سلولها جلوگیرى م ى‏شود.

نام کتاب : معارف گیاهی، حسین میرحیدر


مأخذ



موضوعات مرتبط: تغذیه، چند کلمه حرف کتاب
۱۶ تیر ۱۳۹۶ [۱۱:۴۸]
۵۸۱ بازدید