حکیم ایرانی:
اسفناج طبق نظر اغلب دانشمندان یکى از گیاهانى است که ظرفیت #ضدسرطانى آن خیلى بالا و براى پیشگیرى ابتلاى به سرطان به سلطان گیاهان معروف است.
بنابراین اشخاصى که سالها اعتیاد به سیگار و دخانیات داشتهاند از نظر این خاصیت باید به خوردن اسفناج توجه خاص مبذول دارند.
اسفناج که از سبزیهاى داراى رنگ سبز تیره است، همراه با هویج در صدر لیست خوراکىهاى ضد سرطان جاى دارد و طبق تحقیقات دانشمندان در کاهش نرخ ابتلاى به سرطان مؤثر است، بخصوص در پیشگیرى سرطان کولون، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان پروستات و سرطان حنجره و حلق و سرطان مخاط رحم و سرطان گردن و سرطان مرى و بهویژه سرطان ریه نقش والایى دارد.
مطالعات علمى نشان مىدهد اشخاصى که در حد بسیار کم و بندرت از سبزیجات به رنگ سبز تیره که داراى مقدار زیادى ماده معروف کاروتنوئید هستند و در این گروه اسفناج در صدر آنها قرار دارد، مىخورند دو برابر بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلاى به سرطان هستند.
و درعینحال تحقیقات علمى نشان مىدهد اشخاصى که هر روز یک خوراک اسفناجى مىخورند حتى معتادین به دخانیات خیلى کمتر از دیگران در معرض این خطر قرار دارند.
در هر ده مورد از یازده تحقیق علمى که در مورد سرطان ریه به عمل آمده است حقایق فوق تأیید شده است.
نام کتاب : معارف گیاهی، حسین میرحیدر
مأخذ
موضوعات مرتبط: تغذیه، چند کلمه حرف کتاب
آرشیو موضوعی
از دل مقالات (۴)بازنشر (۲۰)
تغذیه (۲۰)
چند کلمه حرف کتاب (۱۶)
دکتر الهام قدمی یزدی (۳)
دکتر راحله زارعشاهی (۳)
دکتر محمدعلی زارعیان (۱۵)
دکتر مهدی عدل (۱)
ریزنگاشت (۱۲)
طب سنتی ایران (۲۶)
مفردات و گیاهان دارویی (۱۴)
یادداشت (۱۵)
آرشیو زمانی
دی ۹۷ (۳)شهریور ۹۷ (۲)
مرداد ۹۷ (۳)
تیر ۹۷ (۶)
خرداد ۹۷ (۴)
دی ۹۶ (۵)
آذر ۹۶ (۴)
مهر ۹۶ (۵)
شهریور ۹۶ (۲)
مرداد ۹۶ (۲)
تیر ۹۶ (۵)
خرداد ۹۶ (۷)
اردیبهشت ۹۶ (۱۱)
فروردین ۹۶ (۸)
اسفند ۹۵ (۲)