جمع بندی:

یک. معمولا افرادی که تخم مرغ عسلی مصرف می کنند زرده و سفیده را با یکدیگر مصرف می کنند، و در منابع طب جدید نیز مطالعه ای بر روی امکان ایجاد اسهال به دنبال مصرف زرده به تنهایی صورت نگرفته است. در طب سنتی نیز مصرف سفیده به دلیل داشتن اخلاط ردیئه و غلیظ نهی شده است.

دو. از نظر طب سنتی ایجاد اسهال بعد از مصرف زرده به تنهایی با توجه به نکاتی که ذکر گردیده است دور از ذهن به نظر می رسد، ولی مصرف آن به همراه سفیده به دلیل داشتن اخلاط ردیئه و دیرهضم بودن و تولید بلغم از آن، دور از ذهن نیست، چرا که قوه مدبره بدن برای دفع اخلاط ردیئه اسهال ایجاد خواهد کرد. لذا به نظر می رسد عمده مصرف کنندگانی که به دنبال مصرف تخم مرغ عسلی دچار اسهال می گردند به دلیل مصرف همزمان زرده و سفیده به این حالت دچار می گردند.

سه. تخم مرغ گرچه حاوی سالمونلا باشد لزوما در هر فردی ایجاد اسهال نمی کند و استعداد فرد نیز در ایجاد اسهال نقش دارد. این افراد از نظر طب سنتی نیز مستعد اسهال با مصرف مواد دارای اخلاط ردیئه و دیرهضم می باشند، و به همین دلیل از مصرف موادی که امکان ایجاد اسهال دارند منع می شوند. مثلا اطفال، افراد سالمند، ضعیف البنیه، صاحبان معده سرد و ضعیف و افراد کم تحرک از گروههایی هستند که از مصرف مواد دیرهضم و دارای اخلاط ردیئه منع شده اند. استعداد بیشتر این افراد در طب جدید نیز اثبات گردیده است.

چهار. در طب سنتی مصرف زرده تخم مرغ عسلی برای افراد ضعیف و اطفال نیز پیشنهاد شده است. همانطور که گفتیم این گروه استعداد بیشتری برای بروز بیماریها دارند. حکما به تجربه دریافته بودند که مصرف چه غذاهایی عامل اسهال می شده است و سالمونلا یک پدیده نوظهور نیست. پس اگر زرده تخم مرغ در افراد ضعیف عامل اسهال و باعث ضعف بیشتر آنها بود قطعا در کتب خود در این باره مطلبی بیان کرده بودند. در حالی که بعکس، آنها در طول قرنهای متمادی بیان داشته اند که «مناسب ترین غذا برای رفع ضعف ناشی از بیماریها و افراد ضعیف» زرده تخم مرغ نیمبرشت به تنهایی می باشد.




موضوعات مرتبط: تغذیه، دکتر محمدعلی زارعیان، طب سنتی ایران، یادداشت
۱۳ فروردین ۱۳۹۶ [۱۷:۴۸]
۵۸۱ بازدید