دکتر مجید انوشیروانی
استادیار دانشکده طب ایرانی مشهد
برخی از میوههای تابستانی مانند زردآلو، هلو، آلو، و شلیل از خانواده گلسرخیان هستند.
این میوهها در حالت رسیده آبدار شیرین، هم غذای لطیف محسوب میشوند و هم به تامین رطوبت بدن کمک میکنند؛ و ضمناً مواد قندی موسیلاژی آنها این آبرسانی را پایدارتر میکند.
میوههای یادشده برای کسانی که لاغر خشکیده و نحیف هستند سودمند میباشند؛ اما حتی در همین افراد اگر معده رطوبت غیرطبیعی داشته باشد مصرف آنها بیزیان نیست و میتواند ریفلاکس و نفخ و آبریزش دهان را افزایش دهد.
در چنین مواردی پیشنهاد میکنم دو ساعت پیش و پس از این میوهها نوشیدنی یا غذای آبکی مصرف نشود، و تا جایی که ممکن است جایگزین یک وعده غذا شوند یا بعنوان یک میانوعده غذایی مصرف گردند.
کسانی که نفخ و ریفلاکس شدید دارند، بهتر است بجای زردآلوی تازه و هلوی تازه از برگه خشک آنها استفاده کنند.
منابع
موضوعات مرتبط: بازنشر، تغذیه
آرشیو موضوعی
از دل مقالات (۴)بازنشر (۲۰)
تغذیه (۲۰)
چند کلمه حرف کتاب (۱۶)
دکتر الهام قدمی یزدی (۳)
دکتر راحله زارعشاهی (۳)
دکتر محمدعلی زارعیان (۱۵)
دکتر مهدی عدل (۱)
ریزنگاشت (۱۲)
طب سنتی ایران (۲۶)
مفردات و گیاهان دارویی (۱۴)
یادداشت (۱۵)
آرشیو زمانی
دی ۹۷ (۳)شهریور ۹۷ (۲)
مرداد ۹۷ (۳)
تیر ۹۷ (۶)
خرداد ۹۷ (۴)
دی ۹۶ (۵)
آذر ۹۶ (۴)
مهر ۹۶ (۵)
شهریور ۹۶ (۲)
مرداد ۹۶ (۲)
تیر ۹۶ (۵)
خرداد ۹۶ (۷)
اردیبهشت ۹۶ (۱۱)
فروردین ۹۶ (۸)
اسفند ۹۵ (۲)